Kunst Montmartre vzw organiseert jaarlijks de 1ste zondag van Juli, Augustus en September een kunstevenement in “Hof ter Saksen” te Beveren-Waas.

De weersvoorspellingen zijn goed, zeer goed .. Is dit té goed ?

Onder een blakende zon en tropische temperaturen komen de eerste standhouders reeds toe rond 8u. Zo vroeg … ze willen een plaatsje in de koelte, onder de bomen .. de dreef, zoals wij het noemen…en daarvoor staan ze zo vroeg  paraat.

Zoals goede gewoonte gaat de poort open om 10u en mogen de vroegkomers binnen … Je merkt het al gauw, het is mooi weer en iedereen is super goed gezind .. de zon doet toch iets met een mens …

En vlug is het 12u en gaat de poort weer dicht .. iets meer dan vijftig deelnemers zijn present en zullen vandaag hun kunsten laten zien aan de bezoekers, welke rond 13u binnendruppelen onder de tonen van het draaiorgel van Pier Lala.

Het wordt gezellig druk in de dreef, op het plein en in het kasteel. In het kasteel worden de werken van de kunstenaars in spé, tentoongesteld in de linkse zaal. Het mag gezegd; reeds zo jong zie je het talent reeds bovendrijven ..

En wanneer later Trio de Janiero het beste geeft van zichzelf, zit iedereen, samengepakt in de schaduw, te genieten van hun gevarieerde muziek. In de schaduw ja ja, want het is te heet in de blakende zon (+/- 30 graden).

Deze keer hebben we ook speciale gasten op het terrein; een echte kasteelheer en vrouw flaneren tussen de kraampjes van de kunstenaars en heten hen en de bezoekers hartelijk welkom. Hun passage leverde leuke reacties en commentaren op. Dus een schot in de roos !!!

De gratis kindergrime had het niet zo ontzettend druk deze keer. Allicht speelt hier het weer ook een rol .. Maar diegene die gegrimeerd waren, zagen er fantastisch uit !!

De extra parking, de aanpalende wei werd dan weer zeer goed onthaald. Mensen konden nu de parking oprijden en werden verder doorgestuurd naar de weide, zonder dat ze nog buiten het terrein moesten gaan zoeken.

Om 18u braken de kunstenaars hun kraampje terug op en keerden ze tevreden huiswaarts.

“Tot de volgende keer !” was de meest gehoorde uitspraak.

En daarmee sluiten we de eerste editie van Montmartre IX af…

We zijn klaar voor de volgende op 5 augustus, iedereen welkom !!!

© 2010-2019 Kunst Montmartre